sredozemna medvjedica uginula

Jučer je u uvali Mrtvi Puć u blizini Ližnjana pronađena uginula Sredozemna medvjedica, saznaje Regional Express. Kako su izvijestili iz Nature Histrice u tijeku je prebacivanje uginule životinje u hladnjaču nakon čega će se izvršiti obdukcija i ustanoviti se zbog čega je došlo do ovako tragičnog ishoda.

U našu je redakciju Regional Expressa jučer stigao dopis Donatiena Belšaka koji je obavijestio kako je Sredozemna medvjedica viđena u Šišanu iza Punte od Svetog Stipana u smjeru Babine škulje gdje se već neko vrijeme odmarala. Očevici su tvrdili kako je medvjedica krvarila iz usta i kako su na lice mjesta izašli djelatnici Nature Histrice. Izvor tvrdi kako su isti dan poziv dobili i veterinari, no oni se navodno nisu odazvali pozivu. Ljudi koji su javili da Sredozemna medvjedica krvari iz usta uvjereni su kako je u pitanju neka fizička ozljeda te kako je u pitanju najvjerojatnije udica koju je nesretna životinja progutala.

>>> VIDEO: U Jadranu snimljena super-rijetka golema meduza! Nije se pojavljivala čak 70 godina

Dr. sc. Elvis Zahtila ravnatelj Javne ustanove Natura Histrica u kratkom telefonskom razgovoru za Regional Express je potvrdio da je Sredozemna medvjedica uginula i da je trenutno u hladnjači nakon čega će biti izvršena obdukcija. “Mi je pratimo već nekoliko dana i moram priznati da nismo iznenađeni. Ja sam još ranije tvrdio kako se radi o starijoj jedinki koja je vjerojatno svoj mir pokušala naći u pulskom akvatoriju. Ona je u vrlo lošem stanju, jako je mršava a ima jako mali broj zuba. Dok smo je vadili dalo se vidjeti da je već duže bolesna. No nakon obavljene obdukcije znati ćemo više. Mogu vam potvrditi da na Sredozemnoj medvjedici nema fizičkih ozljeda” rekao je za Regional Express Zahtila.