dinamo skenderbeu namještena kladionica

Na četvrti Dinamov gol kladitelji su zaradili između pet i deset milijuna eura! Sumnja se da je Skenderbeu muljao i u ranijem pretkolu, protiv Crusadersa.

Španjolski El País piše da je Uefa pokrenula istragu oko uzvratne utakmice Dinamo  – Skenderbeu, zbog sumnji u namještanje!

Nije sporna pobjeda plavih, ali je Federbet, savez najutjecajnijih europskih kladionica, primijetio neuobičajeno visok broj uplata da će Albanci primiti i četvrti gol nakon što je Taravel u 55. minuti s igračem manje zabio za 3:1.

Koeficijent da će Skënderbeu primiti gol dvije minute prije nego što ga je Soudani zabio iznosio je vrlo malih 1,2, dok bi, prema Federbetu, on trebao biti oko 2,5. Na uplati za Soudanijev gol kladitelji su zaradili između pet i 10 milijuna eura!

No nije to jedini slučaj nepravilnosti u kladioničarskim uplatama što se tiče utakmica Skënderbeua. U uzvratu drugog pretkola protiv sjevernoirskog Crusadersa Albanci su u 70. minuti vodili 2:1, a koeficijent da će do kraja utakmice primiti gol iznosio je nelogičnih 1,9 umjesto 5. Crusaders je u nadoknadi preokrenuo na 3:2, što je ukupno kladioničarima donijelo dobit između jednog i tri milijuna eura.

Skënderbeu je postao prvi albanski klub u povijesti koji je ušao u skupine nekog europskog natjecanja, Europske lige, a Uefa je službeno priopćila da neće komentirati tijek istrage.

Federbet radi za španjolsku ligu i Uefi daje upozorenja oko neuobičajenih promjena koeficijenata. Zahvaljujući njemu, ovog proljeća više desetaka osoba u talijanskoj Serie B uhićeno je zbog namještanja utakmica.

Izvor: Goal.com