rakitić messi

Hrvatski veznjak odigrao je sjajnu utakmicu protiv Deportiva u kojoj je upisao dvije asistencije, a ukupno je kreirao četiri šanse.

Barcelona je “protutnjala” La Corunom, a jedan od zapaženijih u 4:0 pobjedi bio je i Ivan Rakitić. U njegovoj, statistički gledano, ponajboljoj utakmici sezone potvrđena je sjajna suradnja s genijalnim Messijem, donosi Goal.com.

Brojke su tako otkrile da je hrvatski reprezentativac kreirao četiri šanse za svoje suigrače, što je ujedno i najviše na jednoj utakmici od kada je u Kataloniji. Statistika pokazuje da je najviše dodavanja imao prema Messiju, čak 13, dok je tri lopte proslijedio Suarezu, tek jednu – Neymaru.

Rakitić je Messiju asistirao za golove u 10. i 62. minuti utakmice.

Imao je 63 dodavanja i čak 92.06 posto točnih, dok je protiv Atletica bio na 79.17 posto. Upisao je dva udarca, od kojih je jedan išao u okvir gola. Raketa sada ima ukupno četiri asistencije u ligi, na vrhu je Ronaldo sa 9, a potom slijede Messi, Čerišev, Benzema i Koke s 8…

Imao je i jedan, uspješan, pokušaj driblinga, a nakon nešto lošije statistike protiv Atletica, čini se, poboljšao je nišanske sprave.

Mario Mandžukić zabio je iz penala u 34. minuti protiv Granade, ukupno je imao dva udarca, tek jedan u okvir vratiju. Napadač Atletica imao je 25 dodavanja sa 72 posto preciznosti.