imigranti švedska malmo eksplozije

Samo tijekom ovog tjedna, dogodile su se tri eksplozije u švedskom „imigrantskom raju“ Malmöu, a takve scene postale dijelom svakodnevice tog grada, gdje su se bliskoistočni kulturni običaji doslovno preselili zajedno s imigrantima.

Samo ove godine već je bilo 30 eksplozija u nekoć mirnom gradu. Neke od njih međusobno su povezane, budući da je riječ o imigrantskim kriminalnim bandama, ali neke su zasebni slučajevi.

Jedna od meta tih bombaških napada bila je i tvrtka koja se bavi prodajom nekretnina u Malmöu, a koja je nakon duge pravne bitke uspjela deložirati jednu imigrantsku obitelj iz stana u „slavnoj“ četvrti Rosengård. Osveta za deložiranje bila je detonacija bombe ispred ureda tvrtke, za što je osuđeno troje ljudi.

Eksplozije se danas pojavljuju najmanje jednom tjedno, a raširene su uglavnom na tri gradske četvrti. Prema izvještajima policije, neke od eksplozija izvedene su ručnim granatama koje su uvezene iz bivše Jugoslavije.

Napadi su uglavnom usmjereni na lokale i automobile. Stoga se ne treba previše brinuti. Ali bilo bi pogrešno reći da nema opasnosti“, rekao je šef policije u Malmöu, Stefan Sintéus, čija izjava potvrđuje očitu nesposobnost, strah i naivnost policije kada je riječ o ovim blago rečeno terorističkim napadima.

>>> SAMO U ŠVEDISTANU: Imigrant silovao 12-godišnjakinju i dobio – 180 sati društveno korisnog rada!

Događaji u Malmöu su dakako naš prioritet. Imamo veliki broj osoba koji radi isključivo na tim slučajevima s ciljem da dobijemo cjelokupni pregled situacije,“ rekli su iz „brižne“ policije.

Policija je zamolila javnost da anonimno dojave bilo kakve informacije o bilo kojem slučaju ovih i sličnih napada. Međutim, teško je uopće očekivati ikakvu akciju policije kada je naširoko poznato kako niti sami ne smiju ući u pojedine zone gradova u kojima „vladaju“ imigranti. Lakša meta policije prije svega su nacionalni aktivisti koji se upravo bore protiv ovoga.

Izvor: Pandora/Fria Tider