požarFoto: fah

U policijsku postaju Knin u popodnevnim satima ponedjeljka privedeno je više osoba koje se dovodi u vezu s požarima na tom području Šibensko-kninske županije, potvrdili su za šibenikIN u policiji.

Policija u interesu upravo započetog kriminalističkog istraživanja ne otkriva detalje, već samo navode kako tek utvrđuju sve okolnosti zbog kojih privedene osobe dovode u vezu s paljenjem požara.

Ranije tijekom dana ŠibenikIN je neslužbeno doznao da je najmanje jedna osoba zbog izazivanja požara uhićena na predjelu Burnuma pokraj Kistanja gdje je prvo planulo sinoć, ali je požar tijekom noći proglašen lokaliziranim, a onda se danas oko 13 sati vatra na tom lokalitetu opet rasplamsala. Sat kasnije, vatrogasci su od policije zatražili dva kombija kako bi zbog opasnosti od požara evakuirali mještane zaseoka Marčići kojem prijeti vatra.

Vezano za nalazak ‘staklene ampule u kojoj je bio nekakav papirić i nekakav kao fosforni nastavak’ tijekom gašenja požara u Turnju u Zadarskoj županiji, o čemu je izvijestio HRT, neslužbeno doznajemo da je policija utvrdila da je riječ o dječjoj igrački, a ne piromanskom sredstvu kojim je izazvan požar.

Izvor: Sloboda.hr/Sibenik.in