ustaški logor jasenovac ndh tribina zagreb

U organizaciji Hrvatskog kluba, 26. svibnja 2015. u 19:00 sati, u dvorani Tribine grada Zagreba, Kaptol 27, održat će se tribina pod naslovom “Istina o Jasenovcu”.

Predavači na tribini biti će novinar, publicist i Srbin po nacionalnosti čiji je otac bio zatočenik logora Jasenovac Igor Vukić te poznati hrvatski povjesničar Stipo Pilić.

Više o tribini:

Povijesne knjige u kojima se govori o Drugom svjetskom ratu na području bivše Jugoslavije obiluju mnogim netočnim podacima i neistinama. U tome zasigurno prednjače priče o Jasenovcu. Broj stradalih i način postupanja sa zatvorenicima predmet su mnogih prijepora i predstavljaju ogromni uteg, odnosno kočnicu razvoja našeg društva. Kada mladi hrvatski orijentirani znanstvenici pokušavaju saznati pravu istinu o ovom logoru odmah se proglašavaju ustašama, kopa se po njihovim privatnim životima, prijeti, tjera ih se sa posla i slično. Odmah počinje priča o prekopavanju leševa, revidiranju povijesti i slično.

Da, upravo tu povijest koju su pisali ideolozi komunizma treba redivirati jer ona nije istinita.

>>> Sin zatočenika Jasenovca: Istina je drugačija, Jasenovac nije bio logor smrti (VIDEO)

Napisana je tako da osudi sve što je hrvatsko i našem narodu nametne povijesnu krivnju. Upravo tom krivnjom komunisti su pokušavali opravdati potrebu kažnjavanja Hrvata i svoje vlasti nad njima. Četrdeset godina Jugoslavenska diplomacija, koju su velikom većinom činili Srbi i šačica izdajnika vlastitog naroda zadojenih komunizmom, širom svijeta širili su priču o genocidnosti Hrvata služeći se upravo pričom o Jasenovcu.

Kome danas smeta saznavanje prave istine o Jasenovcu, istine o križnom putu, Bleiburgu i stotinama drugih stratišta hrvatskoga naroda?

Smeta preživjelim „antifašistima“ jer razotkriva njihovu odgovornost za stravične zločine koje su počinili. Treba im izmišljena priča s enormnim brojem stradalih od hrvatske ruke kako bi opravdali svoje stravično zlodjelo. Oni nikada nisu i neće shvatiti da je i jedna žrtva pogubljena bez pravičnog suđenja zločin, a kamoli ogroman broj Hrvata zakopanih u stotinama jama diljem Hrvatske, Slovenije i Austrije.

>>> POVJESNIČAR O SVOJIM OTKRIĆIMA O JASENOVCU: Brojke od 82 tisuće ljudi i 20 tisuća djece su nenormalne

Smeta i njihovoj djeci koja su u modernoj i demokratskoj Hrvatskoj dovedena na pozicije vlasti kako bi prikrila zločine svojih otaca. Još i danas smišljaju ustaške zmije, organiziraju skupove pod komunističkim obilježjima na „lijepim kapama partzankama“ i partizanskim ododrama. Premda je cijeli svijet osudio komunizam i nazvao ga zločinačkim sustavom, takva druženja organiziraju se pod pokroviteljstvom Vlade, a pod krinkom antifašizma.

Upravo zato treba utvrditi istinu o tom vremenu i događanjima. Nakon dugogodišnjeg istraživanja logora u Jasenovcu, znanstvenici su otkirli mnoge podatke koji govore o komunističkim neistinama vezanim uz ovaj logor. Saznajte više o tome na Tribini „Istina o Jasenovcu“ koja će se održati u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27, dana 26. svibnja 2015. u 19,00 sati, a organizira ju Hrvatski klub.

Dođite i povedite prijatelje!