Alen

Španjolski sportski list Mundo Deportivo vrlo pohvalno piše o bivšem nogometašu zagrebačkog Dinama Alenu Haliloviću koji na nedavno odigranoj utakmici u dresu Barcelone, u Superkupu protiv Espanyola, svima dokazao kako za njega ima mjesta u najjačem sastavu.

Podsjetimo, Barcelona je nadigrala gradske rivale tek nakon jedanaesteraca sa 4:2, a jedan od izvođača za Barcu bio je i 18-godišnji Halilović.

Lijevonogi veznjak, koji je preko Dinama stigao do poziva u hrvatsku A-reprezentaciju, svojim je majstorijama zaludio i navijače ‘Ponosa Katalonije’.

Gotovo svi katalonski španjolski sportski listovi i portali prepuni su hvale za mladog Halilovića koji je, nakon što ga je Dinamo prodao, priključen Barcinoj B-momčadi, prenosi Tportal.

Tako Mundo Deportivo piše kako je na utakmici protiv Espanyola ‘dokazao kako zaslužuje više ovakvih prilika’.

‘Nakon što je ušao u igru Halilović je pokazao kvalitetu, otkrivao se suigračima i često je bio opasan po gol. Pitao je hrabro trenera Luisa Enriquea može li on izvesti jedanaesterac nakon čega je zabio za 2:0′, između ostalog piše Mundo Deportivo.

Treba reći kako je od prije poznato da mladi trener Enrique od prvog dana priprema simpatizira 18-godišnjeg Halilovića kojem je očito odlučio dati priliku malo pomalo. Naime, i sam Enrique – koji iza sebe ima ogromno igračko iskustvo – svjestan je kako tako mladog nogometaša ne smije odmah baciti u vatru.

Dodajmo tome kako se zbog sjajnih igara u dresu Barcelone te naravno i prije toga u Dinamu, za Halilovića raspituju i mnogi klubovi. Tako je nedavno u Barcelonu stigla službena ponuda engleskog Sunderlanda koji ga želi posuditi. Uz njih za našeg veznjaka interes je pokazao španjolski klub Celta Vigo koji je također poslao službeni zahtjev. Naravno, važnu ulogu u svemu ima i naš Ivan Rakitić od kojeg će Alen sigurno doći po savjet…

Ako do posudbe dođe očekuje se da to bude u siječnju, a do tada će trener Enrique odlučiti što je najbolje. Ili ga priključiti prvoj momčadi i dati mu priliku ili ga posuditi kako bi se kalio. Malo je reći da je Enrique na mukama, ali nekako se čini da opcija igranja u B-momčadi Barce polako otpada.