Najbolji igrač američkog nogometa svih vremena, quarterback ili vođa navale Tom Brady objavio je putem twittera kako je “definitivno završio svoju karijeru”.

“Povlačim se zauvijek. Hvala ljudi što ste mi dopustili živjeti svoj san”, objavio je 45-godišnji Brady u 53-sekundnom videu.

U svojoj 23-godišnjoj karijeri u NFL-u Brady je osvojio rekordnih sedam naslova prvaka, od toga šest kao član New England Patriotsa za koje je igrao od 2000. do 2019. godine, te još jedan s Tampa Bay Buccaneersima u kojima je proveo svoje posljednje tri sezone.

Nakon ispadanja u prošlogodišnjem doigravanju Brady je također objavio kraj karijere samo da bi se nakon nepunih dva mjeseca predomislio i vratio odigrati još jednu godinu. Ni ovogodišnji nastup u doigravanju nije bio uspješan, štoviše njegovi Tampa Bay Buccanersi zaustavljeni su u prvom (wild card) kolu doigravanja od strane Dallas Cowboysa.

Po porazu od Cowboysa Brady nije decidirano kazao kako mu je to bila posljednja utakmica u veličanstvenoj karijeri.

“Idem sada kući dobro se naspavati, a onda ću u narednim danima vidjeti što dalje. Volim ovu organizaciju, lijepo mi je ovdje”, kazao je Brady.

Postavio je rekorde koje će biti teško ikada dostići

Tom Brady izabran je kao u šestoj rundi kao 199. izbor drafta 2000. godine od strane New England Patriotsa. Malo tko je očekivao da ima budućnost u ligi, međutim osim što je rekorder po broju osvojenih naslova, Brady je rekorder i po broju bačenih dodavanja za “touchdown” u karijeri (649 u ligaškom dijelu sezone i 88 u doigravanju) te po broju osvojenih jarda dodavanjem (89,214 u ligaškom dijelu i 13,400 u doigravanju). Pet je puta biran za najkorisnijeg igrača (MVP) “Superbowla”, a tri puta za MVP-a sezone. 

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: screenshot twitter