george soros, soros, josipović, nadezda cacinovic, radio 101, zrinka vrabec mojzec

Prisustvo takozvanog filantropa Georgea Sorosa primjetno je u Hrvatskoj od samog početka njene borbe za neovisnost. Franjo Tuđman je tako u intervjuu za BBC 11.12.1996. godine rekao sljedeće: “[Soros i njegovi saveznici] proširili su svoje krakove kroz naše cjelokupno društvo. Soros … je imao dozvolu … sakupiti i distribuirati humanitarnu pomoć…. Međutim, mi … smo im dozvolili da rade gotovo sve što su htjeli… Oni su uključili u svoju mrežu … ljude svih godina i klasa … pokušavajući ih osvojiti putem financijske pomoći…. [Njihov cilj] je kontrolirati sve sfere života … kreirajući državu unutar države…” Kakvu je zapravo ulogu Soros imao u postsovjetskoj istočnoj Europi i postjugoslavenskom Balkanu može se iščitati iz njegove izjave iz 2004. godine: “Moja fondacija pomogla je u uspostavljanju demokracije promjenom režima u Slovačkoj 1998. i Hrvatskoj 1999. godine … mobilizirajući civilno društvo da se riješi Vladimira Mečiara, Franje Tuđmana…”

Da Soros ne pretjeruje hvaleći se svojim utjecajem u RH dokazuje i činjenica da je jedini relevantan prosvjed u 30 godina neovisnosti države, održan protiv gašenja Radija 101 koji je bio infiltriran ekstremno liberalnom i lijevom agendom preko Zrinke Vrabeš-Mojzec. Vrabeš-Mojzec je 10-ak godina kasnije postala glavna savjetnica Ive Josipovića, a sam Josipović se u Nacionalu hvalio kako će se na službenom putu u SAD-u sastati i sa Sorosem.

george soros, soros, josipović, nadezda cacinovic, radio 101, zrinka vrabec mojzec, dejan jovic

Vrlo bliski suradnici takozvanog “filantropa” su između ostaloga i Dejan Jović, također savjetnik bivšeg predsjednika Josipovića, te Nadežda Čačinović; profesorica na Filozofskom fakultetu i predsjednica Centra za ženske studije koja je svoje predsjedavanje Društvom hrvatskih književnika protuustavno iskoristila za svrstavanje javne institucije protiv braka između muškarca i žene na referendumu.

Soros i danas vrši svoju agendu po Hrvatskoj putem mnogobrojnih udruga okupljenih pod “Platformom 112” koje će rado objaviti da su financirane od strane Sorosevog Otvorenog društva. Mogli smo vidjeti i izvršavanje pritiska na Odbor za medije kada je trebalo imenovati ključne ljude na HRT-u. On toliko dobro stoji u Hrvatskoj da razmišlja o preseljenju svog multikulturalnog studija u Rijeku budući da premijer Mađarske, Viktor Orban više nema namjeru trošiti državni novac na njegove ekstremističke ideje.

Za razliku od Poljaka, Čeha, Slovaka i Mađara, Hrvatska nije prepoznala tko stoji iza duboke države koja suvereno drma njenim gospodarstvom i određuje joj smjer ideološkog kretanja. Kada se zapitate kako to da Hrvatska, čiji premijer dolazi iz navodno konzervativne stranke, planira potpisati Istanbulsku konvenciju kojom se uvodi rodna ideologija na velika vrata u obrazovni sustav, odgovor leži u tome da je sam Andrej Plenković bio član upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva koja je najveći državni donator Sorosevih pijuna u Republici Hrvatskoj. Članovi upravnog odbora istog tijela do 24.8.2017. godine bili su i nova HDZ-ova zvijezda Sanja Putica te ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Autor: S.V.

>>> Tko je zapravo George Soros? (1. dio)

>>> Tko je zapravo George Soros? (2. dio)