40dana_za_zivot2

Kako prenosi portal Narod.hr, tijekom međunarodne inicijative “40 dana za život” koja je počela na Pepelnicu i prvi put pribrojila Zagreb brojci od ukupno 251 uključenih gradova, spašena su 142 djeteta, službeni su podatci inicijative.

„Do 18. ožujka, službeni broj djece koja su u zadnji čas spašena od gubitka života abortusaom popeo se na 142 djeteta. Nevina, predivna i savršena djeteta. Njihove su majke, potaknute moliteljima diljem svijeta, po predivnom Božjem milosrđu, odlučile pružiti im priliku za život“, navela je Petra Tišljarić iz inicijative „40 dana za život“.

Inicijativu od početka obilježavaju svjedočanstva o vrijednosti života, iz Hrvatske i diljem svijeta. “Sjeme Božje ljubavi uvijek donosi plodove. Ponekad su skroviti i manje vidljivi, a opet kada dođe potrebiti trenutak, plodovi postaju svima vidljivi i čudotvorni. Tu darovanu milost čudotvorne radosti osjetila sam prvim danom molitve za život ispred bolnice “Sestara milosrdnica” čija sam i zaposlenica”, posvjedočila je Slavica Vučko.

Vučko je zahvalna Bogu što je zaposlenica navedene bolnice i uzda se da će ona, po milosti Stvoritelja, biti u funkciji života i radosti koju život donosi, a ne njegova prekida. “Tu radost i sreću, ponos i ljubav koja je ispunila moje srce svakodnevno gledajući molitelje i moleći s njima, poseban je dar Duha Svetog na kojem sam Bogu neizmjerno zahvalna”, dodala je.

Inicijativa je počela u Texasu, u Americi, kao jednosatna molitva ispred tamnošnje klinike za obavljanje abortusa kao nasilnog prekidanja trudnoće. Potom se proširila u neprekidnu molitvu tijekom 40 dana i postupno prerasla u međunarodnu inicijativu za život. Službeni podaci pokazuje da se 42 milijuna života godišnje prekine u cijelom svijetu. U Hrvatskoj taj broj varira između 10 i 13 tisuća.

b6dfc9a4-ee56-faf3-4f4c-8867501f68e0_40dana_za_zivot1

“Mi znamo da to nije točan broj. Brojke se kreću između 40 tisuća puta godišnje. Točnije, u Vinogradskoj bolnici, godišnje se prekine život negdje između 500 i 600 puta”, rekao je predsjednik hrvatskog ogranka inicijative Ante Čaljkušić i naglasio miroljubiv karakter inciijative koja uključuje 40 dana molitve i posta za život, miroljubivo bdjenje ispred ustanova u kojima se obavljaju abortusi i osvješćivanje javnosti.

Petra Tišljarić iz organizacijskog time incijative navela je nekoliko svjedočanstava koja su ih razveselila i dodatno potaknula na djelovanja. “Već prvi dan bdjenja pridružile su nam se dvije starije gospođe koje su došle u bolnicu na pregled i terapiju. Obje su u mladosti napravile abortus zbog kojeg danas jako žale. Kažu da im je dugo trebalo da se obrate i da shvate što su učinile. Danas, kada mogu, svima govore koliko je zlo za sve ljude abortus, za majku koja to čini i za dijete koje više nema pravo na život”, rekla je Tišljarić koja zajedno s drugim sudionicima upućuje sve u potrebi da se jave udruzi Betlehem na broj 095 52 30 769 i potraže patera Marka Glogovića.

“Vidim vrijednost njihova života koji se još uvijek nije tu ostvario. Želim da i oni dobiju svoje pravo i svoju priliku za život”, rekao je Dejan Ćurčić koji također sudjeluje u incijativi ekumenskog karaktera. Nju je podržao i Branimir Bučanović iz Reformirane kršćanske kalvinske crkve. “Obveza nam je da stanemo uz zaštitu najranjivijih, najslabijih, onih koji trebaju ljudi koji će biti njihovi glasnogovornici”, rekao je Bučanović.

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Natpisima „Molitvom spasimo život“, „Dragocjena si u mojim očima“,“Trudna si, ne boj se, možeš dobiti pomoć“ molitelji ispred bolnice javno izražavanju svoj stav o vrijednosti i zaštiti života.

Neizmjernu važnost molitve i posta također je naglašavao preminuli papa Pijo XII.: „Doista, potresna je to tajna o kojoj se nikada ne može dovoljno razmišljati, da spasenje mnogih ovisi o molitvama i o svojevoljnim trapljenjima. Njih u tu svrhu preuzimaju na sebe udovi mističnog Tijela Isusa Krista“.

Izvor: Narod.hr
Foto: Zdravstveniodgoj.com