Najpopularniji hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson ove je godine dan prije Dana pobjede i domovinske zahvalnosti nastupio u Splitu, dok je prethodnih godina nastupao na samu obljetnicu Oluje. Ove je godine 5. kolovoza bio u Čavoglavama na druženju s bivšim suborcima.

– Moje mjesto je tu. Tu san se rodio, odgojio, prohodao i tu smo napravili Božjom providnošću velike stvari – rekao je Marko Perković za RTL.

Osvrnuo se i na pjesmu Bojna Čavoglave kazajući kako taj uzvik ne krši nikakav zakon.

– Pravosuđe i policija i sve te institucije hrvatske države rekle su da to nije sporno i da ne krši nikakav zakon. Sad, tko si ti, tko sam ja, tko je netko drugi-treći da kaže drugačije – kaže Thompson za RTL. Dodaje kako za taj dan i pjesmu veže puno emocija i vraća na sjećanja iz ratnog doba.

– Puno je tu emocija. Znači, na ovaj dan se uvijek vrate neka sjećanja, evociramo te uspomene. Tu su i naši prijatelji iz rata koje ne vidimo godinama- kazao je Perković za RTL.

Za predsjedničke je kandidate i političare poslao poruku.

– Svaki političar, svaki pojedinac neka da sve od sebe. Neka na svom području u kojem misli da je sposoban, neka radi. A ne da se samo uhljebi kao što znaju to mnogi, nažalost, je li… I da gleda samo kako izvući nekakav interes – rekao je pjevač za RTL.