marko perković thompson srbija

Nakon podizanja na zadnje noge ultraljevičarskih medija u Hrvatskoj, Republika Srbija osjetila se pozvanom da im stane u zaštitu. Srbija je u svojoj neozbiljnosti stoga išla toliko daleko da je poslala prosvjednu notu izražavajući “posebnu zabrinutost” sudjelovanjem Marka Perkovića Thompsona na takvim tribinama.

Nadalje iznose da je održao predavanje uz pjesmu „Čavoglave“ i „Jasenovac i Gradiška Stara“ te tako veličao ustaštvo i poticao strah među Srbima u Hrvatskoj. I sve su to takvi mediji u Hrvatskoj prenijeli, ne osvrnuvši se niti u jednom retku na program tribine koji bi i njima uvelike dobrodošao.

Klikni LIKE ako podržavaš Marka Perkovića Thompsona!

Evo što je za Cro-portal u vezi s POSEBNOM zabrinutošću Srbije zbog gostovanja na vjerskoj tribini za mlade u katoličkoj školi u Šibeniku, 16. travnja 2016. rekao sam Marko Perković Thompson:

„Naime, odazvao sam se na poziv od strane Katehetskog ureda Šibenske biskupije i Družbe sestara Franjevki od Bezgrešne u Šibeniku na gostovanje na vjerskoj tribini gdje sam odgovarao mladim ljudima o biti vjere i smislu života. Djeci sam odgovarao na pitanja o svom djetinjstvu, glazbenim počecima, Domovinskom ratu, obitelji, domovini, svjetonazoru i duhovnosti koju nastojim njegovati i koju ističem u svojim pjesmama. Na tribini sam odgovarao na pitanja djece koja su me pitala raznorazna pitanja, kako je rat počeo i sl. Odgovorio sam im da je rat nešto najstrašnije što se jednom narodu može dogoditi, odgovorio sam im kako nam je taj rat nametnut te da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i ne daj Bože da se ta brutalnost ikada više ponovi. Na njihova pitanja govorim li svojoj djecu o ratu, odgovorio sam da im o ratu ne govorim, već da im pričam o važnosti ljubavi prema domovini.

Organizatori su tijekom tribine pustili dvije moje pjesme, „Bojna Čavoglave“ i „Samo je ljubav tajna dvaju svjetova“ čiji sam autor te dokumentarni film „Tko je Marko Perković Thompson“.

Dakle, gnjusna je laž da su organizatori puštali bilo kakve druge pjesme već spot pjesme koja je obilježila početak moje karijere i Domovinski rat te spot ljubavne pjesme koja je nastala ovih godina. Na taj način, puštajući te dvije pjesme iz dvaju razdoblja (ratno i mirnodopsko) organizatori su vjerojatno željelo dočarati djeci bit života, a to je život u ratu i miru. Ovo druženje na tribini s djecom bilo je jako lijepo i ugodno, ali nažalost od strane pojedinih medija u Hrvatskoj u suradnji sa Srbijom dočekano je na nož.

Njihov motiv uvijek je isti, namjerno iskriviti, poslužiti se najvećim lažima kako bi bar umanjili važnost onoga što ja nastojim njegovati kroz svoje javno djelovanje“, rekao je Thompson.

Izvor: Sloboda.hr/Cro-portal.com