vojislav šešelj silovan zatvor zenica

Četnički vojvoda i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, prošli tjedan nepravomoćno oslobođen optužbi za zločine u Hrvatskoj i BiH, od 1984. robijao je u zloglasnom KPD Zenica, gdje je navodno bio seksualno zlostavljan. Nakon traumatičnih iskustava u zatvoru, tvrdi izvor Frankfurter Allgemeine Zeitunga, postao je sasvim drugačiji čovjek.

Kada je imao 28 godina Šešelj je bio osuđen na osam godina zatvora, pa ja završio u zloglasnom bosanskom zatvoru. Pročulo se da je Šešelj tijekom zatvorskih dana navodno bio više puta seksualno zlostavljan, a da je potom dobio šifru “Balerina”.

Malo tko je to znao, jer je uporno izbjegavao govoriti o navodnom zlostavljanju.

Novinar Frankfurter Allgemeine Zeitunga Michael Martens postavio je to pitanje Šešelju, iako ga je njegov bivši bliski suradnik, a danas visoki srpski politički dužnosnik, upozorio da to nikako ne bi smio učiniti.

‘Ubit će vas’

“Nikad ga nemojte pitati ono za Balerinu. Ubit će vas”, upozorio je srpski političar njemačkog novinara.

Martens nije odustao, a Šešelj mu je tijekom intervju kojeg je dao u Beogradu mirno odgovorio kako je to podvala komunista:

“Komunisti ostaju komunisti. Oni su ti koju su lansirali tu priču kako bi me diskreditirali. Ali, to uopće nije istina”, kazao je Šešelj.

Njemačkom novinaru ispričao je da su ga u zatvoru pretukli čuvarima, jer je štrajkao glađu. Drugih incidenta, tvrdio je, nije bilo.

Izvor: Sloboda.hr/Net.hr/FAZ