Mladić koji je popio gutljaj gazirane vode Romerquelle, spržio je jednjak i završio u KBC-u Rijeka. Navodno je u svibnju bio sličan slučaj. Svjedok tog slučaja posvjedočio je o događaju.

Mladić J. G. (19) popio gutljaj gazirane vode s okusom. Spržila mu je jednjak. Nadležni se tri dana nisu oglasili. Sličan slučaj trovanja zbio se i u svibnju, također u Rijeci. Doznajemo da se radilo o istom piću.

“To je bilo strašno. Odjednom je počeo vikati, ništa nam jasno nije bilo. Nismo znali što se zbiva. Samo je vikao i mahao rukama. Vikao je da ne može disati. Otrčao je u WC, počeo povraćati krv, to je bilo užasno. Katastrofa”, istaknuo je za 24sata sugovornik koji se nemile subote našao u kafiću u kojemu je J. G. (19) popio gutljaj mineralne vode s okusom koja mu je spalila jednjak i završio u riječkoj bolnici. Koliko su ozljede ozbiljne, svjedoči i podatak da je ozlijeđeni muškarac i dalje u bolnici.

Mladić je stabilno

“U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Medicinsko stanje je trenutačno stabilno te se nastavljaju dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u bolnicu i obrade na hitnoj, koja je prethodila hospitalizaciji, izvršena je prijava nadležnim istražnim organima”, poručili su iz riječke bolnice za 24sata.

“On je sad stabilno”, rekao je ravnatelj riječke bolnice Alen Ružić.

Sve se odvilo u subotu, a u ponedjeljak navečer društvenim mrežama su se proširile poruke kako je došlo do trovanja. Međutim, na brojne upite bolnici, policiji i drugim službama, nitko nije odgovarao. Zbog toga su se društvenim mrežama proširili i brojni neistiniti detalji. Tek u utorak ujutro je KBC Rijeka izvijestio da su zaprimili jednog pacijenta.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr
Foto: EPA