Roberto Carlos

U božićnom intervjuu za Omnisport Robert Carlos prisjetio se trenutka koji je obilježio njegovu karijeru, gola iz slobodnjaka kojeg je 1997. godine zabio Francuskoj…

Legendarni Brazilac bio je najbolji lijevi bek u povijesti nogometa, a najuspješnije dane proveo je u Realu, s kojim je osvojio Ligu prvaka, dok je s brazilskom reprezentacijom uzeo Svjetsko prvenstvo 2002. godine.

Roberto Carlos bio je izuzetno ofenzivan bek i zabio je čitav niz prekrasnih golova i imao jedan od najboljih šuteva iz daljine viđenih u nogometu. Ono po čemu je ostao svima u sjećanju bio je gol 1997. godine koji je na prijateljskom turniru uoči SP-a zabio protiv Francuske. Pogodio je fantastičnim udarcem iz slobodnjaka, a lopta je zaobišla živi zid i savršenom rotacijom se ‘vratila’ u gol te odsjela uz vratnicu.

“Ljudi me pitaju kako sam uspio zabiti taj slavni gol protiv Francuske. Nema tu tajni, pogledao sam gdje treba šutirati i kasnije nisam promijenio mišljenje. Mislim da mi je i Bog pomogao, jer je vjetar pomogao lopti, a ja sam imao vremena dobro procijeniti situaciju. Taj dan sve se dogodilo baš kao što sam želio”, osvrnuo se Robeto Carlos na legendarni slobodnjak koji je jedan od najljepših golova ikad viđenih, donosi tportal. Sada ga zanima trenerska karijera, trenutno vodi turski Sivasspor.

“Bit će teško ponoviti ono što sam ostvario u igračkoj karijeri koja je bila jako uspješna. Osvojio sam 26 trofeja, a kad bih uspio osvojiti najmanje šest kao trener, bio bih sretan. Naravno, govorim o šest velikih titula. Smatraju me jednim od najboljih igrača svijeta u moje vrijeme, ali igrao sam tad s igračima vrhunske kvalitete. Dok sam igrao u Madridu, samo sam trebao dodati loptu ili pucati kad su to od mene tražili. Bilo je jednostavno, kao i u reprezentaciji koja je bila puna talentiranih igrača”, osvrnuo se 41-godišnjak na prošlost i budućnost, koji će definitivno ostati zabilježen zauvijek u povijesti nogometa.