švedska, imigranti, malmo

Lokalni političari u Malmou traže od vlasti da u taj kriminalom i nasiljem obuhvaćen grad pošalje vojsku, koja bi pomogla policiji u vraćanju reda, pritom okarakteriziravši Malmo kao veliku “no-go” zonu.

Magnus Olsson iz stranke Švedskih demokrata upozorio je da je Malmo “izgubio previše svojih građana zbog pucnjave, eksplozija i ubojstava”.

Olsson je napomenuo da je u cijeloj Švedskoj prisutan nedostatak policijskih službenika, te da bi policija uvelike imala koristi od prisutnosti oružanih snaga.

“U Švedskoj i u Malmou prisutan je nedostatak policijskih snaga. Iz tog razloga možda je vrijeme došlo da vojska intervenira i pomogne policiji u vraćanju reda u ovoj zemlji. Smatramo da nije na vojsci da radi policijski posao. Međutim, u kriznim vremenima vojska može pomoći policiji sa logistikom, materijalima, vozilima i ostalim.”

Olsson je pozvao lokalne vlasti da više ulažu u policiju kako bi bili bolje opremljeni za borbu s kriminalom.

Ovaj poziv za slanje vojske uslijedio je samo nekoliko dana nakon što su predstavnici policije optužili Europsku Uniju da je pretvorila Malmo u grad bezakonja.

Švedska policija je prošle godine objavila izvješće u kojem navodi 55 takozvanih no-go zona diljem Švedske, gdje je sigurnost građana ozbiljno ugrožena, a policijske snage nisu u stanju održavati zakon i red.

Izvor: Express/Tribun.hr