nogometni kamp svetice švaljek hns šuker

Više prostora za javni sadržaj – to je uvjet kojega će morati ispoštovati Hrvatski nogometni savez želi li s Gradom Zagrebom potpisati ugovor oko izgradnje nogometnog kampa na Sveticama.

Iako je prvotno dogradonačelnica Švaljek uvrstila prijedlog ugovora na današnju sjednicu Skupštine, kojim su prava i obveze bile definirane na isključivo stranicu i pol Švaljek je baš kao što je i obećala tu točku povukla s dnevnog reda.

Podsjetimo, u nogometni kamp planirano je ulaganje od 92 milijuna kuna koje bi podmirio HNS, a Grad bi pritom posve besplatno osigurao zemljište.

Uz besplatno osigurano zemljište barem prema prvim planovima, osim što nije poznato u kojim bi terminima terene koristili građani, zagrebački bi sportski klubovi još naknadno morali plaćati i najam prostora.

“Drago mi je da je povučen ugovor jer on nije štitio javni interes. Građani bi trebali znati kako će se koristiti i imati koristi od 90.000 četvornih metara koje Grad daje HNS-u na korištenje”, rekao je SDP-ov zastupnik Davor Bernardić.