milan bandić sandra švaljek kusin

Sandra Švaljek jučer je najavila da će dati ostavku na mjestu zamjenice gradonačelnika ako Milan Bandić imenuje svoju drugu zamjenicu Vesnu Kusin da ga dalje mijenja dok je pod zabranom obavljanja dužnosti, piše Večernji list.

“Smatram da bi to bile nepotrebne turbulencije za Grad koji je i tako već dovoljno uzdrman. Grad ne treba gurati u disfunkcionalnost, no ako se to dogodi, nema smisla da ostanem na poziciji na kojoj ne mogu više ništa napraviti”, kazala je Švaljek.

Dodala je da nije dobro da se zbog nepotrebnih političkih igara pozornost skreće s projekata koji se trebaju dovršiti.

Odlaskom iz Ureda gradonačelnika, saznaje Večernji, Švaljek ipak ne planira otići iz gradske politike, već će aktivirati svoj mandat u Skupštini, u koju je kao druga izabrana na Listi Milana Bandića. Švaljek bi u Skupštini osnovala Klub nezavisnih zastupnika, a navodno bi u njega ušla još dva do četiri zastupnika ili zastupnice iz Bandićeva kluba koji se također ne slažu s njegovom sadašnjom politikom. U tom slučaju Klub Milana Bandića bi sa sadašnjih 17 zastupnika pao na 13 do 15 zastupnika, čime bi se ozbiljnije približili SDP-u (12 zastupnika) ili HDZ-u (10 zastupnika).