piti vode

Stalno slušamo o tome da bismo trebali piti bar osam čaša dnevno, no nekima je i to puno. Zaboravimo, ne da nam se, ne stignemo… a da nas dodatno zbune tu su i preporuke koje navode da uopće ne treba piti osam čaša vode, pa čak i zastrašujuće vijesti da nas previše vode može ubiti.

Ako ste se ikad zapitali što je od svega toga istina i isplati li se uistinu potruditi i piti više vode, pročitajte iskustvo mladića po imenu Bill Fulton koji se odlučio na “Water Gallon Challenge” koji podrazumijeva ispijanje galona vode dnevno tijekom mjesec dana. A obzirom da galon vode iznosi malo manje od četiri litre (točnije, 3.785), prihvatiti taj izazov nije baš mačji kašalj…

Fulton na portalu Thrilllist opisuje kako je protekao njegov vrlo mokri mjesec. Piše da je nabavio kanistar zapremnine jednog galona i da ga je nosio okolo sa sobom. Priznaje da je prvih dana morao svakih 20 minuta na WC i da ga boli trbuh.

Sve do desetog dana nije se osijećao puno drugačije, no tada je primijetio da se daleko lakše budi ujutro, da mu koža izgleda bolje te da mu je kosa postala sjajnija.

Nakon petnaest dana ustanovio je da ima znatno više energije unatoč tome što pije manje kave nego inače, a primijetio je i da lakše podnosi ljetne vrućine.

Nakon još deset dana na Watter Gallon Challengeu ustvrdio je da se osijeća puno bolje nego prije tri tjedna, a na samom kraju izazova priznao je da i dalje puno mokri te da je strašno žedan ako ne pije enormne količine vode na koje mu se tijelo tijekom prethodnih mjesec dana naviklo.

Zaključio je da je galon ipak malo previše, ali je poručio svima da bi svakako trebali piti više od preporučenih osam čaša vode.

Izvor: Sloboda.hr/Slobodna Dalmacija
Foto: Shutterstock