njemačka, nesreća, autocestaFoto: Twitter

U prometnoj nesreći autobusa na autocesti na jugu Njemačke do koje je došlo u ponedjeljak ujutro ranjena je 30 osoba, a 18 se smatra nestalima.

Autobus u kojem je bilo 48 osoba uključivo dva vozača zaletio se u kamion koji je vozio ispred njega te u potpunosti izgorio. Vozač kamiona je neozlijeđen.

– Ne možemo isključiti mogućnost da 17 osoba nije uspjelo izaći iz autobusa, rekla je glasnogovornica policije Anne Höfer.

– Do kraja dana ćemo vjerojatno morati proglasiti više smrtnih slučajeva, priznao je drugi glasnogovornik, Jürgen Stadter. Prema Stadteru, autobus je bio pun starijih putnika – radilo se, čini se, o grupi umirovljenika koji su se vraćali s izleta.

Policija se još uvijek nada, iako su sve manje šanse da se neki od nestalih putnika nalaze na širem području nesreće oko autobusa, te da još uvijek nisu pronađeni. Svih 30 pronađenih putnika pretrpjelo je ozljede koje su zahtijevale hitnu medicinsku pomoć. Policija još pretražuje okolno područje, no unutrašnjost autobusa još uvijek je previše vruća da bi mu se mogli približiti.

Više osoba je teško ozlijeđeno, a Welt.de javlja kako su najmanje dvije osobe u životnoj opasnosti.

Autobus je putovao iz Lausiza za Nürnberg, a nesreća se dogodila nedaleko od Münchberga danas oko 7 sati ujutro. Zbog nesreće je zatvoren sav promet na autocesti u oba smjera.


Izvor: Sloboda.hr/Hina/Jutarnji.hr