švedska, stockholm, imigranti, izbjeglice, nerediFoto: Snimka zaslona

U jednom od kvartova švedskog glavnog grada Stockholma, u kojem živi veliki broj imigranata, sinoć je došlo velikih nereda i sukoba s policijom, javlja expressen.se.

Tijekom incidenata zapaljeno je desetak automobila i opljačkano nekoliko trgovina. Osim toga, napadnuti su i policijski djelatnici nakon što su zadržali jednu osobu s tjeralice.

“S tim u svezi policija je bila primorana ispaliti hitce upozorenja. U jednog policajca bacili su kamen koji ga je pogodio u ruku. Stupanj ozljede još nije utvrđen”, priopćeno je od strane gradske policije. Također je rečeno kako je u neredima sudjelovalo 50-ak osoba, od kojih su neki pobjegli, a na njihova mjesta pristizali drugi izgrednici čiji je broj teško procijeniti, kaže se u istom priopćenju.

Stanje se uspjelo staviti pod nadzor poslije pola noći, a kao rezultat nereda ozljeđena su i dva civila, od kojih je jedan vlasnik opljačkane trgovine.

>>> SNIMKA KOJA ĆE VAM ZALEDITI KRV U ŽILAMA: Ne, ovo nije Ruanda – ovo je Francuska!

Opisana divljanja imigranata gotovo pa koincidiraju s prije nekoliko dana objavljenim riječima američkog predsjednika Donalda Trumpa, kako je u Švedskoj, u petak proglašeno izvanredno stanje zbog divljanja tamošnjih izbjeglica, nakon čega je bio razapinjan od strane američkih mainstream medija, a čak je i švedsko veleposlanstvo zatražilo službeno pojašnjenje u svezi tih netočnih navoda. Predsjednik Trump je potom pojasnio kako se samo pozvao na prilog Fox Newsa objavljen u petak na istu temu.

Bilo kako bilo, američki čelnik nije pogriješio, o čemu svjedoče i sinoćnji događaji u švedskom glavnom gradu. Osim toga, ovo je samo jedan od puno sličnih, pa i gorih, incidenata koji potresaju Švedsku glede nereda ili teških kaznenih djela koje čine pojedini pripadnici tamošnje imigrantske populacije.

Klikni LIKE ako si protiv masovne imigracije u Europu!


Izvor: Sloboda.hr/Geopolitika.news/Expressen.se