Hope Solo

Slavna američka golmanica Hope Solo dobila je šest mjeseci suspenzije od Američkog nogometnog saveza, jer je Šveđanke javno prozvala kao kukavice nakon poraza u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Riju…

Dvostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje loše je podnijela neuspjeh SAD-a u Riju. Nakon ispadanja od Švedske u četvrtfinalu Hope Solo dala je izjavu koja je naljutila američke sportske autoritete.

“Mislim da smo igrali s grupom kukavica i na kraju nije pobijedila bolja ekipa”, rekla je 35-godišnja golmanica, ogorčena zbog poraza nakon pucanja kaznenih udaraca. Kasnije se nije htjela ispričati zbog te izjave.

Američki nogometni savez reagirao je na ispad problematične nogometašice koja je i u prošlosti zna izazivati skandale kaznom od šest mjeseci suspenzije.

“Komentari Hope Solo nakon utakmice sa Švedskom su neprihvatljivi i daleko su od norma ponašanja koji se traže od nacionalne izabrane vrste- Od rezultata i natjecanja važnije je sportsko ponašanje i poštovanje koje zahtijevaju Olimpijske igre”, izjavio je Sunil Gulati, predsjednik Američkog nogometnog saveza.

Solo šest mjeseci neće smjeti igrati za reprezentaciju, ali moći će i dalje nastupati za svoju ekipu Seattle Reign.

Izvor: Sloboda.hr/tportal
Foto: Profimedia