stier, vučićFoto: fah

Odlazak delegacije Srbije predvođene premijerom Aleksandrom Vučićem iz Bruxellesa komentirao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier.

“Niz je stvari koje Srbija na svom putu prema EU mora implementirati, gdje se očekuje provođenje određenih standarda. Pitanje pune zaštite nacionalnih manjina jedno je od tih pitanja. Od Srbije očekujemo da riješi ta pitanja. Podupiremo Srbiju da ispuni ti te standarde i krene dalje prema punopravnom članstvu u EU”, rekao je Stier novinarima.

Delegacija Srbije predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem napustila je Bruxelles. Razlog je, kao što se najavljivalo, to što je Hrvatska ostala pri stavu da blokira otvaranje poglavlja 26 u pristupnim pregovorima Srbije sa EU. U Bruxellesu je ostala samo ministrica zadužena za europske integracije Jadranka Joksimović.

Podsjetimo, Vučić je ranije izjavio da je “dosta hrvatskog iživljavanja” i najavio da će, ukoliko s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku Federicom Mogherini ne bude postignut dogovor o deblokadi poglavlja 26 koje stopira Hrvatska, još večeras napustiti Bruxelles i neće nazočiti sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji na kojoj će se razmatrati otvaranje poglavlja, izvjestili su u ponedjeljak navečer beogradski elektronički mediji.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr