Dalija Orešković i njezina stranka START definitivno su najveće razočarenje nedjeljnih izbora za Europski parlament. Unatoč enormno velikoj medijskoj popraćenosti i napumpavanju u anketama, stranku Dalije Orešković je podržala brojka glasača koja se gotovo može svesti na statističku pogrešku, svega 2,02%.

Prema pisanju Telegrama, Daliju Orešković su napusili gotovo svi njezini najbliži suradnici i to netom prije zatvaranja biračkih mjesta u 18:50. Veći dio predsjedništva stranke obavijestio je predsjednicu Daliju Orešković i kolege da se povlače sa svojih funkcija, piše Telegram.

Posljednjih tjedana kampanje, naime, na fotografijama objavljivanim na kanalima Starta na društvenim mrežama uglavnom su se pojavljivale samo Dalija Orešković i Marina Pavković. Samo njih dvije su, iz predsjedništva Starta, bile i na dočeku izbornih rezultata, u društvu dvojice kandidata koji nisu članovi stranke, Bojana Glavaševića i Tomislava ŽagaraDuje Prkut, Tonći Talaja, Branka Lukačević Gregić i Nicole Kwiatkowski tamo su bili samo u poruci o ostavkama koja je došla deset minuta prije objave rezultata prvih izlaznih anketa.

Dalija Orešković se u svojoj kampanji uglavnom usredotočila na trabunjanje o “fašizaciji društva”, pa je tako sudionike Hoda za život u Rijeci proglasila onima koji zagovaraju “najgori oblik fašizma”.

Hoće li Dalija Orešković svoju stranku START preimenovati u STOP te zasluženo otići na smetlište propalih lijevo-progresivnih projekata, to ćemo tek vidjeti.

Izvor: Sloboda.hr/Telegram.hr