Danas je u 69. godini života preminuo heroj Domovinskog rata i ratni pomoćnik ministra unutarnjih poslova Tomislav Merčep.

Da tu vijest učini još gorčom pobrino se Bojan Galvašević, šegrt Milorada Pupovca neformalno poznat kao hodajuća antireklama hrvatske ljevice.

Na svom je Twitter profilu objavio da je Merčepovim odlaskom “svijet postao malo bolje mjesto.”

“Umro je osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep, smrću neusporedivo milosrdnijom od one koju je namijenio nedužnim civilima za čije mučenje i ubojstva je osuđen. Njegovim odlaskom svijet je postao malo bolje mjesto. Za neke je zlotvore i pakao preblaga kazna”, napisao je Glavašević.

Tomislav Merčep je čovjek koji je najzaslužniji da Vukovar nije pao bez borbe još prije općeg napada JNA u kolovozu 1991. godine. On je prvi organizirao obranu Vukovara, a Blago Zadro obranu Borova Naselja.

Merčep je bio ratnim savjetnikom ministra unutarnjih poslova, a osuđen je na kaznu zatvora od pet i pol godina po zapovjednoj odgovornosti, zbog zločina nad srpskim civilima.

Luka Mišetić, odvjetnik najpoznatiji po obrani hrvatskog generala Ante Gotovine na svom Twitter profilu napisao je: Merčep je osuđen zbog propusta u sprečavanju zločina, ne zbog direktnog naređivanja ili sudjelovanja. Kriv je po zapovjednoj odgovornosti, najblaži oblik odgovornosti. Da ga je osudio ICTY, bio bi doma za 4,5 godine.

Izvor: Sloboda.hr