kolinda, čokoladice, srbijaFoto: Dubrovački dnevnik

Srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj, izjavio je srbijanski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

“Srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj, a na to upućuje reakcija predsjednice te zemlje Kolinde Grabar Kitarović zbog čokoladica subotičkog Pionira koje su se našle u paketićima za djecu pripadnika hrvatske vojske”, rekao je Ljajić.

“Izjava hrvatske predsjednice je nedemokratska, neeuropska i neekonomska. Takav nastup jasno govori da srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj”, kazao je u izjavi Tanjugu.

Prema riječima Ljajića, u Srbiji posluje više hrvatskih kompanija nego što srpskih proizvoda ima na policama trgovina u Hrvatskoj, ali o srpskim kompanijama u Hrvatskoj se ne može ni govoriti.

“Ukoliko bi se predsjednici svih država rukovodili logikom Grabar Kitarović, bili bi narušeni elementarni principi tržišne ekonomije koji podrazumijevaju slobodan protok roba i usluga, a svijet bi bio vraćen u doba čistog protekcionizma”, naglasio je on.

Ljajić, koji je i potpredsjednik Vlade Srbije, dodao je da će Srbija bez obzira na ovakve istupe s hrvatske strane i dalje imati jednak tretman prema svim kompanijama koje posluju na njenom tržištu, i domaćim i stranim, te će se truditi privući što više stranih investicija.

Izvor: Sloboda.hr/tportal