nogometna reprezentacija srbije himna adem ljajić

Srbija je u nedjelju u Lisabonu poražena od Portugala 2:1, no tema u tamošnjim medijima nije bila samo loša predstava izabranika Radovana Ćurčića, nego i to što Adem Ljajić nije pjevao himnu.

Ofenzivni veznjak ‘orlova’ u prošlosti je bio izbačen iz reprezentacije dok ju je vodio Siniša Mihajlović jer nije pjevao srpsku himnu ‘Bože pravde’.

U međuvremenu je Mihajlović postao ‘bivši’, a Ljajić je ponovno pozvan u nacionalnu vrstu, piše tportal. Međutim, njegove navike, barem što se tiče himne, nisu se promijenile. Kako pišu srpski mediji, a dobro se vidi na snimci, on je jedini nogometaš koji nije pjevao prije početka utakmice.

Inače, novi izbornik Radovan Ćurčić izjavio je ranije da mu ne smeta to što Ljajić ne pjeva himnu, no u komentarima na srpskim portalima jasno je kako se navijačima ne sviđa što ne pjeva ‘Bože pravde’.

‘Ne razumijem toga dečka. Zašto je prihvatio igrati za Srbiju ako se ne osjeća kao Srbin. Mihajlović je bio u pravu. Njemu tu nije mjesto.’

‘Ne bi mi on više nikada zaigrao za Srbiju kada ne poštuje himnu. Ali da živimo u normalnoj državi, a pošto ne živimo onda je ovako.’

‘On definitivno tjera inat. Ako se predstavlja kao Srbin, zašto ne pjeva himnu? Koju zemlju predstavlja?’