nacional futsal dinamo ivica đolo

Trebao je to biti spektakl, ali nažalost ispala je ružna priča. Derbi malonogometnog prvenstva između Futsal Dinama i Nacionala prekinut je u 20. minuti, nakon općeg meteža. Prvo je skupina BBB-a na tribinama napala gostujućeg predsjednika Ivicu Đolu, a onda je na terenu u glavu udaren i suparnički vratar Ivan Pavlić.

Bura poslije utakmice nije se stišavala dugo u noć, a sve se nastavilo i dan kasnije. Sijevale su tako jučer razne optužbe, posebno s Nacionalove strane. Jedna od njih dodatno je zapalila atmosferu, i to van granica Hrvatske, jer prenijeli su je i srpski mediji. Bila je to tvrdnja Ivice Đole, gazde Nacionala, kako su Bad Blue Boysi vrijeđali srpske igrače na nacionalnoj osnovi.

„Vrijeđanje naših igrača na etničkoj i nacionalnoj osnovi nećemo komentirati jer smo u više navrata izjavili da smo PONOSNI što su u našim redovima vrhunski igrači različitih nacionalnosti kao i u svakom profesionalnom klubu u Europi! Vrijeđanje upućeno našim srpskim internacionalcima „Ubij Srbina“, „Budemo vas vješali“, „Srbe na vrb“, samo je dio repertoara navijača koji predvode taj klub“, pisalo je između ostalog uslužbenom priopćenju Nacionala.

Mnogi gledatelji iz Doma sportova tvrdili su kako to nije točno, a takve optužbe kategorički je negirao i Futsal Dinamo u svom priopćenju. Da Ivica Đolo nije pričao istinu, moglo bi se zaključiti i po izjavama koje su njegovi malonogometaši Borko Surudžić iMladen Kocić dali za srpske medije.

„S nama dvojicom je sve u redu, nikakvih problema nismo imali. Pretučen je predsjednik Đolo, kao i golman Pavlić i suigrač Čujec na parketu. Nikakvih uvreda na račun Srba nije bilo… Niti u jednom trenutku nisam pomislio na povratak u Srbiju, kao ni Kocić. Iza ovog incidenta nije politička priča, zakazala je organizacija utakmica što je iskoristilo desetak huligana i epilog je poznat“, kazao je Borko Surudžić za Sportski žurnal i dodao:

„U dvije godine koliko smo u Hrvatskoj nismo imali nijednu lošu situaciju. Imamo odličnu suradnju sa svima u klubu i oko njega. Osjećamo poštovanje i respekt na svakom koraku.“

Njegove riječi potvrdio je i Mladen Kocić, inače najbolji srpski malonogometaš.

„Ostajem u Nacionalu. Prekid derbija nema veze s nacionalizmom. Nas dvojica iz Srbije nismo bili meta navijača Dinama, problem nije nastao zbog nas.”

Podsjetimo, Futsal Dinamo je već najavio da će tužiti Ivicu Đolu zbog iznošenja laži. Gazda Nacionala tvrdio je, između ostalog, i da su BBB-i napali policiju, te da je policija zatvorila dvoranu poslije prekida kako bi pronašla izgrednike. Obje njegove tvrdnje iz policije su demantirali.

Izvor: Sloboda.hr/Germanijak