srbija

U prvim kvalifikacijskim utakmicama ovog vikenda Danska je svladala Srbiju preokretom u Beogradu, dok je Grčka doživjela svoj konačni nogometni pad protiv Farskih Otoka.

Ovog petka započeo je posljednji ovogodišnji krug kvalifikacija za Euro 2016. dvobojima u skupinama D, F i I. Nakon ružnih scena prošlog mjeseca u Beogradu na utakmici Srbije i Albanije, oči javnosti ponovo su bile uprte u stadion Partizana gdje su domaći nogometaši pred praznim tribinama igrali protiv Danske.

Dvoboj nije mogao bolje početi za Srbiju. Već u 4. minuti Tošić je izašao sam pred Schmeichela i sigurno zabio za rano vodstvo. Uslijedio je pritisak Danske koja je nizala prilike. Na odmor se otišlo s prednošću domaćih, no u nastavku je uslijedio brzi preokret. Golovima Bendtnera i Kjaera gosti su preokrenuli u samo dvije minute i tako nanijeli novi težak udarac Advokaatovoj ekipi koja je prije toga remizirala s Armenijom, a u famoznoj utakmici s Albancima nikome nije pripao niti bod.

Do kraja susreta Lazović je pogodio gredu, a onda Bendtner u 85. minuti potvrdio pobjedu gostiju koja bi mogla biti jako važna u nastavku kvalifikacija.

U drugoj utakmici iste grupe Portugal se jako mučio protiv Armenije. Pokušavali su se Ronaldo i društvo ušetati u gol tijekom cijele utakmice kao da se radi o školskom prvenstvu, a upravo je Cristianu to uspjelo u 72. minuti.

U skupini D uvjerljivu je pobjedu upisala Poljska kod Gruzije 4:0 i tako sigurno nastavila svoj put prema europskoj smotri. Njemačka nije imala problema kod kuće protiv Gibraltara, a Škotska je golom Maloneyja pomrsila račune Irskoj.

U skupini F vidjeli smo konačni krah žilave Grčke koja se godinama gura na velika natjecanja, unatoč skromnom nogometnom znanju svojih igrača. U ovom ciklusu Grcima ništa ne polazi za nogom, a domaćim porazom od Farskih Otoka pali su na dno grupe i teško je vjerovati da mogu na Euro.

Situaciju je iskoristila Rumunjska koja je kod kuće svladala Sjevernu Irsku i tako se probila na vrh vjerojatno najslabije skupine od svih, iz koje će još jedna manje ugledna reprezentacija na kraju proći dalje. Možda to bude i Mađarska, koja je ovog petka svladala Finsku golom Gere…

Izvor: tportal