niagara-falls

Val polarne hladnoće koji je zahvatio sjever sjevernoameričkog kontinenta, ne popušta već tjednima, a priroda pokazuje svu svoju snagu, ali i ljepotu. Najpoznatiji slapovi na svijetu, oni rijeke Nijagare, okovani ledom i snijegom pružaju spektakularan prizor.

Iako se na prvi pogled čini da su slapovi Nijagare okovani ledom, rijeka i dalje teče svojim uobičajenim tokom i pada niz 54 metra visoku stijenu, ali dobrim dijelom to čini ispod ledenih okova. Zbog velike hladnoće, snijega i leda, slapovi Nijagare izgledaju kao da da ih je zahvatilo ledeno doba.

Prirodne skulpture od leda ove godine privukle su globalnu pozornost, a iako su vani temperature ispod nule, posljednja dva mjeseca park bilježi veći broj turista nego inače, a svi se dolaze diviti ovom ledenom kraljevstvu i objektivom uhvatiti djelić prizora, prenosi Tportal.

Kanadski fotograf i snimatelj Brent Foster za NBC Nightly News je pomoću drona snimio zaleđene slapove kako bi iz ptičje perspektive zabilježio ne baš tako čest prizor. ‘Ja osobno nikad prije nisam vidio slapove Nijagare ovako zaleđene. Bilo je zaista spektakularno snimati ih u ovakvom izdanju’, rekao je Foster.