marko perković thompson spaladium arena split

Nakon što je u subotu u prepunoj Areni Zagreb dokazao da je najpopularniji hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson je sinoć priredio još jedan spektakl. Thompson je naime sinić do posljednjeg mjesta napunio splitsku Spaladium Arenu. Time je najpopularniji hrvatski glazbenik završio turneju “Ora et labora”.

Thompson je koncert započeo pjesmom “Dobrodošli”. Zatim su se redali hitovi: “Neka nitko ne dira u moj mali dio svemira”, “Uvijek vjerni tebi”, “Vjetre s Dinare”, “E moj narode” i mnogi drugi koje je publika pjevala od prve do zadnje riječi.

“Hvaljen Isus i Marija, drago mi je da smo u Splitu ususret Božiću. Sretan sam što smo u Splitu krenuli i tu ćemo i završiti, u duhu ljubavi prema svojoj domovini, obitelji i prijateljima”, pozdravio je publiku.

Kao gost u pjesmi Maranatha je bio glumac Božidar Alić, dok se klapa Cambi Split pridružila na nekoliko pjesama.

marko perković thompson spaladium arena split

Osim glazbenog dijela, opće je oduševljenje bilo sa scenografijom, svjetlosnim efektima te pirotehnikom kakvu Thompson i inače koristi na velikim koncertima. Publika je za svoj transparent odabrala uglavnom zastavu Republike Hrvatske bez štapova jer su oni bili zabranjeni od strane zaštitarske službe.

“Važno je naglasiti da izađemo svi na izbore, moramo kreirati društveni i politički život i ne dopustiti da 10% ljudi odlučuje o našoj sudbini. Završimo s tim komunizmom, kada nismo devedesetih, završimo u 2015.”, obratio se pjevač publici sredinom koncerta, te naglasio kako ovo nije politički skup, ali da to mora reći.

>>> Thompson priredio spektakl u prepunoj Areni Zagreb. Pogledajte kako je bilo! (VIDEO)

Koncert je u jednom trenutku prekinut jer je netko iz publike zapalio baklju, pa je pjevač inzistirao na njenom gašenju zbog straha da se netko ne ozlijedi.

Oko 9000 Thompsonovih obožavatelja su puna 3 sata uživali u retrospektivnom repertoaru. Pjesme starijeg datuma su se odlično uklopile tematski i aranžmanski u novu glazbenu priču koja se gradila punih sedam godina.

Među zadnjim pjesmama izvedena je i “Zmija me za srce ugrizla” koju nisu izvodili punih 15 godina, a na kraju su se Thompsonu na pozornici pridružili i KUD Filip Dević. Koncert je zatvoren s hitom “Geni kameni” s kojim je Thompson najavio ponovno druženje u Splitu ako mu Bog da, a Bog će dati.

Autor: Sloboda.hr/Dalmacijanews