marko perković thompson arena zagreb u areni

Marko Perković Thompson još je jednom dokazao da je daleko najpopularniji hrvatski glazbenik, gotovo bez konkurencije.

Poput najvećih svjetskih zvijezda Thompson je sinoć do posljednjeg mjesta napunio Arenu Zagreb gdje je održao spektakularni koncert u sklopu turneje “Ora et labora”.

Thompsonovi obožavatelji mogli su uživati u dva sata vrhunske glazbene produkcije, uz mnoštvo svjetlosnih i video efekata s repertoarom koji je zadovoljio različite ukuse i zajedno s publikom stvorio vrhunski ugođaj.

Veliku većinu sinoćne publike tvorili su mladi, što je vrlo obećavajuće i za svaku pohvalu. Malo je naroda gdje se ovoliko veliki broj mladih ljudi okupi kako bi zajedno pjevali pjesme o Domovini, Bogu i svim onim pozitivnim vrijednostima koje se danas svim silama želi uništiti.

marko perković thompson arena zagreb u areni

“Kada se nismo već 90-ih obračunali s komunizmom, učinimo to sada 2015.!”

Kako je koncert održan netom pred predsjedničke izbore, Thompson je iskoristio priliku i pozvao mlade da izađu na izbore. “Moramo izaći na izbore, svi izabrati onu osobu koja će braniti Domovinski rat i naše vrijednost. Vi mladi, nemojte ostati doma, nego – na izbore! Za Hrvatsku! To je izraz domoljublja. Već kad se nismo 90-ih obračunali s komunizmom, obračunajmo se sada 2015.godine!”

Na samom početku koncerta Thompsonov izlazak na binu publika je popratila uzvikom “Vukovar, Vukovar”, na što je Thompson odgovorio: “Preduhitrili ste me.. Upravo sam htio posebno pozdraviti branitelje iz Savske. S njima smo, neka ostanu do kraja, poručio je glazbenik dodajući; Posebni pozdravi ekipi iz Stožera i gospodinu Josiću koji su ovdje večeras s nama te obiteljima poginulih koji su došli pjevati s nama večeras. Pjevajmo u duhu ljubavi, i duhu domovine i našeg zajedništva.”