Raspored odigravanja susreta osmine finala na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru:

subota, 3. prosinca:
16.00 Nizozemska – SAD (Kalifa International)
20.00 Argentina – Australija (Ahmad bin Ali)
nedjelja, 4. prosinca:
16.00 Francuska – Poljska (Al Tumama)
20.00 Engleska – Senegal (Al Bayt)
ponedjeljak, 5. prosinca:
16.00 Japan – HRVATSKA (Al Janoub)
20.00 Brazil – Južna Koreja (974)
utorak, 6. prosinca:
16.00 Maroko – Španjolska (Education City)
20.00 Portugal – Švicarska (Lusail)

Hrvatska-Japan, ponedjeljak 5.12.2022. u 16 sati

Nama je naravno najinteresantniji susret između Japana i Hrvatske koja je na rasporedu u ponedjeljak u !6 sati po našem vremenu.

Te dvije reprezentacije do sada su se susrele dva puta na svjetskim prvenstvima. Prvi susret bio je na svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. Hrvatska je u Nantesu slavila rezultatom 1-0, a pobjednički pogodak postigao je Davor Šuker u 82. minuti.

Osam godina kasnije ponovo izabranici Zlatka Cice Kranjčara u Nurembergu su remizirali s Japancima. Najupečatljiviji detalj te utakmice bio je promašeni jedanaesterac Darija Srne. Njegov udarac s bijele točke obranio vratar Kavaguchi. Hrvatska je imala inicijativu cijelu utakmicu, međutim početnih 0-0 ostalo je do kraja utakmice.

Naši su se reprezentativci s Japanom susreli još jednom u prijateljskom dvoboju u Tokiju 1997. godine. Tada je Japan slavio 4-3, a golove za Hrvatsku postigli su Goran Vlaović te dva puta Aljoša Asanović.

Nadamo se da će u ponedjeljak Hrvatska slaviti pobjedu nad Japanom te plasman među osam najboljih na svjetskom prvenstvu.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/ Damir SENČAR/ lsd