Snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom zahvatilo je u četvrtak popodne područje  Čazme gdje su oštećeni krovovi mnogih objekata i vozila, na teren su upućene žurne službe, a stigao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Dojave građana o snažnom nevremenu s vjetrom i kišom na čazmanskom području Županijski centar 112 Bjelovar primio je u popodnevnim satima. Na teren su odmah  upućene žurne službe, djelatnici Civilne zaštite Bjelovar i lokalnih CZ te županijski vatrogasni zapovjednik.

Jak vjetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione, a prema prvim informacijama velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi.

Dijelovi Čazme ostali su bez električne energije zbog kvarova na dalekovodu. U Čazmu je hitno otputovao bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i sastao se s lokalnom upravom.

“Kuće i poslovni objekti su ostali bez krovova, drveća su srušena, nastradala je i škola kao i dalekovod zbog čega neće biti struje, možda i više dana. Ima i kamiona koje je snažan vjetar preokrenuo. Vatrogasci su na terenu, činimo sve što možemo u ovom trenutku da pomognemo građanima”, kazao je župan Marušić.

O nevremenu u Čazmi i eventualnim ozlijeđenim osobama policija se još nije očitovala, no glasnogovornik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske rekao  je da je zaprimljeno nekoliko dojava građana o oštećenju imovine uslijed nevremena. Uglavnom je riječ o oštećenjima vozila uslijed pada stabala.

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je popodne i područje Grubišnog Polja, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Izvor: HINA

foto: HINA/ Igor KOKORUŠ/ ml