zagrebački holding uprava ana stojić deban

Skupština trgovačkog društva Zagrebački holding smijenila je predsjednika Uprave Dejana Fička te umjesto njega imenovala Anu Stojić Deban. Smijenjeni su i svi članovi Uprave – Denis Nikola Kulišić, Krešimir Kvaternik te Marija Cvrlje, priopćeno je iz Holdinga.

“Skupština društva donijela je odluku da se Anu Stojić Deban, dosadašnju predstojnicu ureda Uprave Zagrebačkog holdinga, imenuje predsjednicom Uprave društva koja će obnašati tu funkciju do imenovanja nove Uprave društva”, ističu iz odnosa s javnošću Zagrebačkog holdinga. Stojić Deban prihvatila je odluku Skupštine te je pokrenut postupak upisa u Trgovački sud.

“Radi se o iskuljičivo političkoj odluci jer nismo htjeli biti marionete i služiti u ostvarivanju uskih političkih ciljeva”, izjavio je bivši predsjednik Uprave Holdinga Dejan Fičko. Na pitanje koji su to ciljevi – “pitajte gospodina gradonačelnika”, dodao je.

Smjenjivanje Uprave Zagrebačkog holdinga gradonačelnik Bandić najavio je proteklog tjedna u više navrata jer se oglušila na njegov zahtjev da se odrekne visokih otpremnina. (Hina)