privatizacija dinama dinamo skupština

U Maksimirskoj 128 održana je redovita godišnja skupština Dinama, no ovoga puta bez izvršnog predsjednika Zdravka Mamića koji je prije nekoliko dana pušten iz pritvora nakon što je položio kauciju, no zabranjeno mu je obnašati sve funkcije u klubu.

Mamić na stadion može doći kao navijač, ali ne i kao službena ili odgovorna osoba. Ne smije komunicirati sa svjedocima, ne smije u svoj ured, a time niti na skupštinu.

Na Skupštini je između ostalog bilo riječi i o najavljenom preoblikovanju kluba, financijskim i sportskim uspjesima, ali zanimljivo nije bilo govora o kriznoj situaciji nakon niza otvorenih istraga i uhićenja vezano za poslovanje kluba.

Najvažniji zaključak je da Dinamo iduće godine kreće u privatizaciju. Direktor kluba Tomislav Svetina je istaknuo kako je priprema dokumentacije praktički privedena kraju i za dva ili tri mjeseca sve će biti zakonski pripremljeno.

“Imali smo manje smetnje radi sveprisutnosti represivnog aparata pa smo imali otežanu komunikaciju s revizorima. No sve smo riješili i tu je elaborat. Iduće godine kreće privatizacija čime pokazujemo otvorenost”, naglasio je Svetina, no nije bilo govora o iznosu na koji je klub procijenjen.

(Hina)