Potencijalni predsjednički kandidat Miroslav Škoro danas se složio sa školskim sindikatima koji smatraju da miješanje policije u popise prosvjednika znači zastrašivanje štrajkaša, što po njemu pokazuje da državne vlasti potenciraju strah u zemlji.

“Čini mi se da je nekakav strah zavladao u našoj zemlji, strah koji je potenciran potezima aktualne vlasti. Vidjeli ste jučer da su prebrojavali, popisivali i trudili se vidjeti tko sve dolazi na prosvjed prosvjetara. Uvjeren sam da ćemo uskoro biti u poziciji to promijeniti i da se takve stvari neće više događati”, izjavio je Škoro tijekom druženja s građanima u Trogiru.

Iz njegova stožera su priopćili kako Škoro za kritike da svojim porukama pokazuje kako ne razumije funkcioniranje države i sustava odgovara kako je vrijeme da “ti činovnici shvate kako narod želi promjene”.

“Ne mogu činovnici određivati kako će tko živjeti u ovoj zemlji i tko će se čime baviti. To će odlučiti narod na izborima i to vrlo brzo”, poručio je Škoro.

Odgovorio Kolindi

Naglasio je kako prikupljanje potpisa za njegovu kandidaturu ide jako dobro i da su već prvi dan prikupili potrebnih 10.000 potpisa.

“Ovo je za nas jedna vrsta maloga referenduma. Za svaki potpis koji prikupimo motiv nam je prikupiti barem još dva. Svaki je potpis za promjene važan”, rekao je Škoro.

Nije želio puno komentirati izjavu HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje i aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako ”neki drugi kojima su puna usta Slavonije, koji o Slavoniji pjevaju i na Slavoniji zarađuju, nisu bili tu kad ih je Slavonija najviše trebala”.

”Svatko odgovara za svoje postupke, tako da vjerujem kako će i ona odgovarati za svoje”, kazao je.

“Očekujem da će narod prepoznati želju za promjenama, uzdam se u svoj narod, oduvijek sam slušao bilo svoga naroda, pisao pjesme koje sam pisao. Za razliku od nekih koji su uz ohlađeni pjenušac čekali da se generale uhiti, ja sam pjevao ‘Sude mi’. Očekujem korektnu kampanju i na te razine se nemam nakanu spuštati, to je ispod granice moga i svakog ljudskog dostojanstva”, zaključio je Škoro.

Izvor: Hina