Christiana Pulisic barcelona messi hrvatFoto: snoopnest.com

Iako je pred jednim od najboljih nogometaša današnjice, Lionelom Messijem, sasvim sigurno još nekoliko godina vrhunskih utakmica, u Barceloni se očito sve češće brinu zbog njegova zdravstvenog stanja.

Argentinac Lionel Messi, zbog vrhunskih utakmica u dresu Barcelone slovi za, po mišljenju mnogih, najboljeg igrača današnjice. Međutim, posljednjih mjeseci sve češće je izvan terena, što zbog ozljeda, što zbog premorenosti. Naravno, s obzirom na to da mu tek 29 godina, nitko ne sumnja da će Messi trajati još neko vrijeme.

Ali, kako se taj ‘rok trajanja’ ne može predvidjeti, španjolski Mundo Deportivo, već nagađa tko će biti Messijeva zamjena u katalosnkom divu i izbor je pao na Amerikanca hravstkih korijena Christiana Pulisica, 18-godišnjeg igrača koji je ove sezone zabljenuo u dormundskoj Borussiji.

Prema pisanju istog izvora, Barcelona će Pulisica dovesti već u sljedećem prijelaznom roku, a u dosadašnjem dijelu sezone u dresu ‘žuto-crnih’ odigrao je pet utakmica i zabio jedan gol.

Inače, Pulisica su zvali i iz HNS-a, ali vlasnik hrvatske putovnice zaigrao je u pobjedi SAD-a 4:0 nad Gvatemalom u kvalifikacijama za SP 2018.

“Otpočetka je bilo jasno kako su nam izgledi minorni. Dečko je prošao sve uzrasne selekcije SAD-a i uvijek je isticao kako se osjeća Amerikancem. Za Hrvatsku su ponajprije navijali djed i otac.

Ali, Christian je pripadnik treće generacije Hrvata u dijaspori. Možemo mu samo poželjeti da ostvari veliku nogometnu karijeru”, svojevremeno je rekao tehnički direktor hrvatskih nogometnih reprezentacija, Romeo Jozak.

Izvor: Sloboda.hr/tportal