Predsjednica je kvalitetnija kandidatkinja od svih. To nije taktika, to je činjenica’, ističe Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović.

Službenu najavu kampanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ali i buduće predizborne aktivnosti za RTL Danas komentirao je šef njene kampanje Ivan Anušić.

Stožer predsjednice medijima je poslao govor u kojem su bile didaskalije, određene upute predsjednici kako da se ponaša, a Anušić kaže da je to potpuno nebitna stvar.

“To je radna verzija govora koju je predsjednica dobila na uvid, složila se s njim, stavila svoje opaske i dogodila se greškica, potpuno nebitna, koja ne treba i ne može zasjeniti današnje odlično predstavljanje kandidature”, kazao je Anušić.

Na predstavljanju kandidature ipak nisu bila dozvoljena pitanja.

Anušić ističe da to nije zbog zatvorenosti, već specifičnosti u odnosu na druge kandidate: “Kolinda Grabar-Kitarović nije samo kandidatkinja, nego je i predsjednica te ujedno ima i državničke obaveze. Interes javnosti i medija je svakako velik i ja to u potpunosti razumijem. Idemo polako. Kandidatura je došla u sasvim normalno vrijeme, izbori će vjerojatno biti 22. prosinca i prijašnji izbori su bili u to vrijeme. Skoro tri mjeseca su do tada i svo vrijeme koje predsjedniša potroši u kampanji, u pričama i raspravama s protukandidatima, ima manje vremena za raditi posao koji mora”.

Kampanja će biti duga, a Anušić kaže da će predsjednica komunicirati s medijima, ali i sudjelovati u sučeljavanjima i svemu što kampanja nosi.

“To će procijeniti sama predsjednica, ima li i u kojem trenutku potrebe obraćati se medijima, ići na sučeljavanja”, rekao je Anušić za RTL:

Službeno slogana Grabar-Kitarović još nema, a privremeni, kojeg se moglo čuti i vidjeti i danas, je “Zato što vjerujem u Hrvatsku”.

“Istaknut je privremeni slogan koji će se koristiti do službene objave programa koja će biti vrlo, vrlo uskoro. Tada će se moći komunicirati i razgovarati i o najsitnijim detaljima koje je predsjednica danas u govoru najavila. Vjerujem do će program biti objavljen do kraja mjeseca. Danas smo to učinili kako jesmo jer smo se odlučili na ovakvu strategiju. Idemo redom kako bismo popunili vrijeme do samog izbornog datuma”, kazao je Anušić.

Nije stožer taj koji mora biti glavna zvijezda

U izbornom stožeru nema istaknutih članova HDZ-a, a Anušić je objasnio zašto: “HDZ u potpunosti podupire predsjednicu, ona je potekla iz HDZ-a. Neki viđeniji članovi nisu u stožeru jer su u Saboru ili imaju druge aktivnosti, a stožer smo popunili ljudima koji operativno mogu odraditi puno posla, snaći se u svim situacijama i imaju iskustvo iz kampanja. Nije to posao u kojem stožer mora biti glavna zvijezda, već je predsjednica ta za koju radimo”. Dodaje da rejting HDZ-a neće biti problem u kampanji jer stranka ima najbolji rejting u Hrvatskoj, a “Vlada koju vodi premijer radi izuzetno kvalitetan posao”.

Anušić kaže da će paziti da ne dođe do preklapanja kampanje i njezinih predsjedničkih obveza i dužnosti te da upravo zato nije bilo potrebe za žurbom i sve rade polako.

Na pitanje koga očekuju ili žele u drugom krugu, Anušić je odgovorio da im je – svejedno: “Predsjednica je kvalitetnija kandidatkinja od svih. To nije taktika, to je činjenica”.

Izvor: Sloboda.hr/RTL.hr