schweinsteiger bayern

Kapetan njemačke reprezentacije i veznjak Bayerna Bastian Schweinsteiger (30) u autobiografiji je naveo kako je s klubom ispunio sve ciljeve te kako mu treba novi izazov.

Bastian Schweinsteiger (30) cijelu je nogometnu karijeru proveo u momčadi minhenskog Bayerna. S Bavarcima je od svoje 14. godine i ukupno je osvojio 21 trofej – po sedam naslova prvaka i pobjednika kupa, Ligu prvaka, Uefin superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, te po dva njemačka Liga kupa i Superkupa. S njemačkom je reprezentacijom osvojio SP u Brazilu 2014., a 2006. i 2010. je bio treći, dok s EP-a ima srebro i broncu. U dresu elfa je odigrao 108 utakmica i zabio 23 gola…

Popularni Schweini uskoro će objaviti autobiografiju u kojoj otkriva i svoje planove za budućnost, donosi Goal.com.

“U Bayernu sam ispunio sve sportske ciljeve i mislim da mi treba novi izazov”, napisao je među ostalim Schweinsteiger u svojoj knjizi. Nogometni su se duhovi u Njemačkoj, napose u Münchenu, odmah uzbunili jer Schweiniju ugovor s Bayernom završava na ljeto 2016. godine i čini se kako je odlučan u namjeri da potraži novi klub.

Realno, igraču njegovih kvaliteta to neće biti nikakav problem jer ‘u redu’ već čekaju Chelsea, PSG i Manchester United, a čini se kako su mu crveni vragovi nekako najbliži. Prevaga bi trebao biti menadžer Uniteda Louis Van Gaal s kojim je Schweini od 2009. do 2011. godine izvrsno surađivao u Bayernu.