Mađarski premijer Viktor Orbán sastao se u četvrtak u Budimpešti s kanadskim političkim znanstvenikom i psihologom Jordanom Petersonom kako bi s njim razgovarao o aktualnim političkim pitanjima, izjavio je premijerski novinar u četvrtak za MTI.

Peterson, koji predaje kliničku psihologiju na Sveučilištu u Torontu, složio se s Orbanom da je ilegalna imigracija “nepotrebna i opasna” te je govorio o političkoj korektnosti, za koju su utvrdili da je “razumna javna rasprava nemoguća”. Politička korektnost je “izum male, ideološki vođene skupine”, rekli su.

Peterson i Orbán također su se dotakli trenutne tendencije “minimiziranja” zločina počinjenih pod komunističkim režimima. Naveli su “zloglasni” govor predsjednika Europske komisije Jean-Clauda Junckera, za kojeg su kazali kako je “branio Karla Marxa”.

Peterson je u Budimpešti kao gost festivala Brain Bar, koji je organiziran kako bi se razgovaralo o budućnosti “pojedinaca, zajednica i čovječanstva kao cjeline”. Prošlogodišnji Brain Bar festival privukao je više od 10.000 posjetitelja.

Izvor: Sloboda.hr/Hungarytoday.hu