sandra švaljek zagrebački holding uprava predsjednik

Sandra Švaljek podnijela je ostavku na dužnost zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, izvijestila je u petak na konferenciji za novinare.

“Bandićeva odluka je politički utemeljena i nije uzrokovana mojim propustom. Ne vidim više svrhe u obavljanju dužnosti, vraćam se na Ekonomski institut, a o politici ću još razmisliti”, izjavila je Švaljek.

Bandić je u četvrtak povukao punomoć Sandri Švaljek za obavljanje gradonačelničke dužnosti i tu punomoć dodijelio svojoj drugoj zamjenici Vesni Kusin.

Švaljek je još u srijedu najavila kako će u slučaju da ostane bez punomoći za obnašanje dužnosti gradonačelnika podnijeti ostavku te u Gradskoj skupštini aktivirati mandat i osnovati klub nezavisnih gradskih zastupnika.

Kosor: Ostavka zamjenice je moralan čin

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor rekao je u petak da je ostavka zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Sandre Švaljek moralan čin i ako se vrati u Skupštinu, imat ćemo jednu dobru zastupnicu više.

“Sandra Švaljek je pet mjeseci vodila grad, pošteno radila posao i u tom imala našu punu potporu. Ako se vrati u Skupštinu, imat ćemo jednu dobru zastupnicu više, ali to ćete od nje čuti u 10 sati na konferenciji za novinare”, kazao je Kosor novinarima u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. (Hina)