ružica vukovac most sdp

“Uz Dragu Prgometa i njegove dvije, tu je Petrina i imamo još… Onda je ustao od stola i otišao”, prepričava Ružica Vukovac telefonski razgovor poznatog SDP-ovca koji je čula za humanitarnog koncerta Zaklade Ana Rukavina kamo je otišla sa sjednice Nacionalnog vijeća Mosta.

Bilo je to lanjskog 21. prosinca, dan prije iznenadnog raskida Mosta nezavisnih lista s koalicijom Hrvatska raste. Iako se tako pisalo ovih dana, Vukovac demantira da je opisani trenutak bio presudan za prekid pregovora sa Zoranom Milanovićem.

“Kolega je nabrajao ljude koje ima i ostali su preda mnom zapravo komentirali da će upropastiti mene, i to u mom društvu”, opisuje Vukovac za Večernji i ne otkriva imena, ali uz SDP-ovca bio je tu, kaže, i jedan istaknuti umirovljenik.

Zar vas nisu prepoznali, nisu znali tko ste?

“Bila sam u društvu malo po strani i uopće me nisu mogli povezati s Mostom. Oni su vrlo otvoreno razgovarali, a ja sam sjedila i slušala te se čudila jer sam znala da moji tamo dogovaraju suradnju”, kaže ova diplomirana pravnica koja je u Most ušla kao načelnica Velike Kopanice.

Naime, istu večer činilo se da je stvar riješena. Tim je više dan poslije iznenadila izjava Bože Petrova o naprasnom raskidu s lijevom koalicijom, što je pripisao pritiscima na članove Mosta. Jedan od tih pritisaka bio je i ovaj koji danas opisuje Ružica Vukovac.

“Otišla sam ranije sa sastanka Nacionalnog vijeća da bih se uredila za koncert i doživjela te neugodnosti gdje se zapravo jasno pokazalo da oni rade na tome da se Most razbije, da ne ostanemo cjeloviti. Sutradan smo održali novo Nacionalno vijeće i tu su mnogi članovi iznosili neugodnosti koje su doživjeli, pritiske, pozive na telefon. Božo je ispričao neugodne situacije koje je doživio, a na kraju sam i ja ovo spomenula. To nije bilo presudno, samo sam jedna od više članova Nacionalnog vijeća Mosta koji su iznijeli takvo iskustvo”, kaže Vukovac koja danas u Saboru sjedi s istim tim kolegama političarima čiji je inkriminirajući plan čula te večeri i prenijela dan poslije Mostu.

Ne otkrivajući njihova imena, samo je poručila da je riječ o SDP-ovcu i umirovljeniku koji su danas također saborski zastupnici. U isti taj Sabor ona je ušla točno mjesec dana poslije kao zamjena Tomislavu Paneniću, ministru gospodarstva iz redova Mosta. Za pregovora Mosta s obje koalicije percipirana je kao buduća ministrica poljoprivrede. Ipak, u konačnoj varijanti Vukovac je ostala bez tog ministarskog mjesta, ali nije odustala od poljoprivrede za koju je više puta isticala da će se boriti, kao i za poljoprivrednike.

Izvor: Sloboda.hr/Večernji list