hillary clinton

Šef vanjskopolitičkog Odbora ruske Dume Aleksej Puškov optužio je bivšu američku državnu tajnicu Hillary Clinton da je odgovorna za katastrofu u Siriji, piše Jutarnji.

Na parlamentarnom saslušanju u ruskoj Dumi u ponedjeljak, je se među ostalim prozvao američku senatoricu da je sudjelovala u stvaranju ISIL-ovih terorista.

Ruski dužnosnik rekao je da ne očekuje poboljšanje odnosa sa Sjedinjenim Državama do kraja Obamina mandata u Bijeloj kući.

“On nije dobar izbor za Ameriku i to je već sada potpuno jasno. Barack Obama je najstaloženiji američki predsjednik, ali situacija je ipak takva kakva jest.”

Također je ustvrdio da su Obamini nasljednici “ili nama dobro poznati ljudi poput Hillary Clinton koja je, po mom mišljenju, stvorila katastrofalnu krizu u Siriji i sudjelovala u stvaranju Islamske države, ili su potpuni luđaci iz redova Republikanaca.”

“Iz Republikanskoj stranci dolaze potpuno neuki, nesposobni i vrlo agresivni političari”, dodao je.

Prošloga studenoga Paul Craig Roberts, bivši pomoćnik ministra financija SAD-a, ustvrdio je da bi dolazak Hillary Clinton, koja ne skriva ambicije da se opet kandidira za predsjednicu, značio rat s Rusijom.

“Kao što su Michel Chossudovsky and Noam Chomsky već napisali, došlo bi do nuklearnog rata”, rekao je.