ww2 111

Ruski parlamentarac Oleg Mikheyev predložio je ruskom parlamentu zakon kojim bi se kazneno gonilo ljude i tvrtke koji distribuiraju računalne igre u kojima igrač može igrati na strani nacista u drugom svjetskom ratu ili u kojima igrajući kao ruski vojnik trebati vršiti kontroverzne radnje.

Predviđene kazne iznosile bi od 100 dolara za privatne osobe, te od 2.000 do 14.000 dolara za tvrtke. Kao primjeri, poimence su navedene tri računalne igre; ”Soldiers: Heroes of WW2” koja omogućava igraču da igra na strani nacista, ”Company of Heroes” gdje sovjetski vojnici vrše ratne zločine protiv civila, i ”Maidan” online strategijy bazirana na nedavnim revolucionarnim događanjima u Kievu.

ww 2 222

Parlament će se tek očitovati o ovom prijedlogu zakona, no s obzirom da je u posljednjih dvadesetak godina bilo podosta igara na temu drugog svjetskog rata, u kojem ste mogli biti Nijemac, od Panzer Generala, Battlefield 1942, pa do svih novijih koje su i dalje aktualne, moglo bi postati prilično opasno bit gamer u Rusiji.

Izvor: Portal Pandora
Foto: joyviews.com/fullhdwp.com