efram zuroff stepinac presuda

Rigidni direktor kontroverznog Centra Simon Wiesenthal iz Jeruzalema i povijesni falsifikator Efraim Zuroff smatra kako je poništenje presude nadbiskupu Alojziju Stepincu “apsolutno sramotna i užasna”. Izjavio je to za Radio Republike Srpske.

“Odluka zagrebačkog Županijskog suda o poništenju presude nadbiskupu Alojziju Stepincu je apsolutno sramotna i užasna i njom se nastoji promijeniti povijest.

Ovom presudom se žele oprati zločini vodećeg katoličkog klerika koji je podržavao NDH, koji je hvalio njezino uspostavljanje i koji je služio kao svećenik njezinu vodstvu.

Taj režim je jedino služio za masovno ubijanje nevinih civila. Istina je da je nadbiskup Stepinac u određenim trenucima pokušao spasiti pokrštene Židove ili polužidove, ali on je to uspio samo u maloj mjeri. To ne može poništiti činjenicu da je on kao osoba na takvom položaju podržavao genocidni režim uspostavljen u Hrvatskoj. Ovo je apsolutno loša odluka, za koju se nadamo da će biti promijenjena na višem sudu”, rekao je Zuroff.

Izvor: Sloboda.hr/Radio Republike Srpske