messi barcelona

Najbolji nogometaš današnjice, Argentinac Lionel Messi u srijedu je osuđen na 21 mjesec zatvora zbog utaje poreza u Španjolskoj.

Nakon takve odluke suda, prema kojoj su Lionel Messi i njegov otac Jorge osuđeni na zatvorsku kaznu od 21 mjeseca, engleski The Sun piše kako su već uspostavljeni kontakti između Lionelova oca Jorgea i Romana Abramoviča, vlasnika Chelseaja. Navodno je Jorge već nekoliko puta bio na Abramovičevoj jahti i dogovarao detalje transfera.

Istina je da je Lionelov klub Barcelona stao iza svojeg igrača, ali Argentincu nije jednostavno i želi naći izlaz iz ove situacije.

Naravno, najviše bi mu odgovaralo promijeniti sredinu, ali osim Chelseaja, njegove usluge mogao bi platiti i Manchester City, u kojem će pak od ove sezone raditi i bivši Messijev trener – Pep Guardiola.

Odšteta od 100 milijuna funti, koliko spominje The Sun, ovim nogometnim bogatašima ne bi bio problem. Pitanje je samo tko će pokupiti simpatije ovog 29-godišnjeg nogometaša.

Prema procjeni američkog financijskog časopisa Forbesa, Messi je u posljednjih 10 godina ukupno zaradio oko 350 milijuna dolara.

Izvor: Sloboda.hr/tportal/The Sun
Foto: laacib.net