Ruska vojska, čija invazija na Ukrajinu traje od 22. ožujka, sve manje liči na rusku, a sve više na euroazijsku multi-kulti armiju. Nakon nemalog broja Mongola, Čečena, Tatara i ostalih etničkih skupina s područja Rusije, čini se da u napad na Ukrajince ruskoj multi-kulti vojsci pridružuju i vojnici iz Sirije.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da se ruska vojska izrazito loše odnosi i prema stanovnicima Ukrajine koji govore ruski jezik te je dodao da vlasti Rusije sada dovode plaćenike iz Sirije koji dolaze samo da bi ubijali, javlja Anadolu Agency (AA).

Zelenski je poručio kako Ukrajinci ratuju za vlastitu slobodu i da taj rat traje četverostruko duže od onog što je neprijatelj planirao za invaziju.

Istakao je kako su Rusi mislili da će njihova armija, za koju se smatra da je jedna od najjačih na svijetu, pobijediti Ukrajince i da su se nadali da će ruski vojnici biti dočekani s cvijećem na ulicama Ukrajine.

“Ne može se reći kada ćemo osloboditi našu zemlju od okupacije, ali mogu reći da hoćemo. Stremimo tome i već smo stigli na stratešku prekretnicu. Idemo ka našem cilju, našoj pobjedi“, poručio je Zelenski.

“Dovode bandite iz Sirije”

Vlasti Rusije neki dan su priopćile da je ruski predsjednik odobrio slanje dobrovoljaca sa Bliskog istoka u Ukrajinu kako bi se borili na strani ruske vojske. Iz Moskve je rečeno da se oko 16.000 takvih dobrovoljaca već prijavilo za taj plan.

Zelenski je komentirao i te najave Rusije.

“Mi se borimo protiv neprijatelja koji ne mari za smrt tisuća svojih vojnika. Neprijatelj, koji je regrutovirao vojnike iz cijele Rusije i bacio ih u pakao rata, sada je došao na ideju da dovede sirijske plaćenike protiv ukrajinskog naroda. Dovode bandite iz Sirije. Vidjeli ste kako su se ruski vojnici ponašali prema našim ljudima koji govore ruski. Gađali su ih projektilima, bombama, topovima. Sada, sirijski plaćenici, koji ne razlikuju tko govori koji jezik, u koju crkvu idu, niti koju stranku podržava dolaze u stranu zemlju samo da ubijaju“, rekao je Zelenski.

Izvor: Sloboda.hr