pernar petrov saborFoto: HRT

U tijeku saborske rasprave o zakonskim izmjenama kojima će omogućiti sastavljanje nove Vlade, predsjednik Sabora Božo Petrov tri je puta zamolio jučer Ivana Pernara iz Kluba zastupnika Živog zida da se drži teme.

Pernar je naime govorio o tome kako Ministarstvo uprave koje je, kako on tvrdi, u rukama Mosta, odbilo njegov zahtjev za registriranjem nove stranke. Ministarstvu je zamjerio i što Živom zidu, po uzoru na druge stranke nije izašlo u suret kad je predalo zahtjev za registracijom stranke Jedina opcija.

Petrov ga je više puta pozvao da se drži teme, no Pernar je ustrajao da su njegove primjedbe vezane uz upravu te da je Minisitarstvo uprave bilo pristano, a Petrovu poručio da ga njegova retorika prije i poslije izbora podsjeća na Orwellovu ‘Životinjsku farmu’. Petrov mu je izrekao opomenu, a kad je Pernar nastavio, izrekao mu je i opomenu s oduzimanjem riječi, piše HRT.

“Zar ćete mi vi govoriti što ću ja govoriti”, upitao je Pernar Petrova. “Čestitam vam na demokraciji”, rekao je Pernar te napustio govornicu.

Izvor: Sloboda.hr/HRT