Nakon što je analitičar Nenad Bakić podnio kaznenu prijavu protiv slovenca Andeja Trampuža, koji je u hrvatskim medijima lažno zastrašivao ljude apokaliptičnim prognozama o koronavirusu, prijavljen je još jedan dežurni ‘znanstvenik – zastrašivać’, Luka Čičin-Šain.

>>> Lauc oštro poručio Đikiću i Čičin-Šainu: “Ako želite oprost, morate nam objasniti neke stvari!”

>>> Lauc uništio HDZ-ovca u studiju: “Hrvatska je veliki broj ljudi ubila mjerama”

Njega je kazneno prijavio otac dvoje malodobne djece, Mario Matošin, kojemu je po svemu sudeći prekipjelo.

Njegovo mišljenje prenosimo u cijelosti:

“Već dugo me muči ovaj konstantni medijski teror od strane ”struke” i dušebrižnika, koji nam svima žele ”samo najbolje”, a ustvari bacaju ovaj narod sve dublje i dublje u beznađe, depresiju i negativu.
Toliko je toga rečeno, napisano i poduzeto u zadnje dvije godine, da se ove postojeće generacije mentalno neće oporaviti nikad.

Ono što me najviše brine jest kakav ”novi” svijet stvaramo našoj djeci i hoćemo li zaista šaptom pasti ili se za njih vrijedi boriti?

Osobno, od prvog dana dajem svoj maksimum u toj neravnopravnoj ”borbi” i ne mislim odustati po cijenu bilo čega.

Kao otac dvoje malodobne djece, zaista sam zaprepašten količinom ( po mom osobnom sudu namjerno i ciljano izrečenih) katastrofičnih prognoza, kojima nas svakodnevno maltretiraju sa svih portala, tiskovina i TV-emisija. Daje se ogroman prostor ljudima, čija je kompetentnost i prije svega dobra namjera vrlo, vrlo upitna.

Kap koja je prelila čašu (barem moju i barem za sad) jest izjava ”našeg” (ne znam po čemu našeg, ali dobro…) znanstvenika, njemačkog državljanina i jednog od onih koji su se tijekom ove pandemije bez ikakvih znanstvenih dokaza i bez ikakvih brojkama potkrijepljenih tvrdnji upustili u misiju zastrašivanja cijelog našeg naroda, g. Luke Čičin Šaina, da nam treba ”tvrdi lockdown” (po koji put?!) i da će ”tijekom sljedeća četiri tjedna na bolničkom liječenju od Omikron varijante virusa u RH završiti 50.000 naših sugrađana?!”

Obzirom da imam stare i bolesne roditelje, ali i obitelj te prijatelje koji teško podnose sve ovo što se događa, ove izjave sam shvatio kao namjerni pokušaj dezinformiranja i strašenja javnosti, jer nijedan jedini argument i matematički dokaz istoga nije bio u stanju ponuditi.

Koji su njegovi stvarni motivi i koji mu je konačni cilj nakon tko zna koje ovakve izjave, to je pitanje za još neke službe…

Nakon savjetovanja sa svojim odvjetnicima i provjere postoji li zakonska osnova za podizanje optužnog prijedloga u ovom slučaju, odlučio sam prijaviti navedenog gospodina, kako bih dao barem mali doprinos borbi protiv te struje, koja nam pokušava iz nekih samo njima znanih, uskih interesa već dugo zagorčavati ionako težak život u zadnje vrijeme. Ne može, ne ide to tako vječno, dragi naš Luka i ostali Luke!

Koliko će i hoće li ova prijava imati rezultata, dalje nije na meni, ja sam svoju građansku dužnost ispunio, a borba ide dalje, predaje nema!”, zaključuje Matošin.

Izvor: Sloboda.hr/Paraf.hr